Кирил Петков: Нашето правителство продължава да работи целенасочено

"Важно е да имаме работещ парламент", заяви премиерът в оставка

29.06.2022 | 10:50 Редактор: Искра Ангелова

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев ще бъде упълномощен да води преговори и да подпише финансовото споразумение за изпълнение на Механизма за възстановяване и устойчивост между Европейската комисия и правителството ни. Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание.

"Това дава реален старт на възможността България да поиска първите траншове от 13-те млрд. лeва от Плана за възстановяване и устойчивост", посочи Петков.

Той обяви, че на днешното си заседание кабинетът ще определи органите и структурите, които ще бъдат отговорни за изпълнението на националния План за възстановяване и устойчивост.

"Ето защо е толкова важно да имаме работещо правителство и работещ парламент, защото тези 13 млрд. са само част от залога пред България да има политическа стабилност. Отделно министърът на земеделието спомена миналия път, че програмата, която е за 16 млрд., също се работи много оперативно и всяко забавяне там би довело до риск", допълни премиерът в оставка.

"Нашето правителство продължава да работи целенасочено, така че българската икономика да получава средствата, които заслужава и реформите, които сме обещали", каза още Петков.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК