От "Продължаваме промяната" започват преговори за нов кабинет, срещат се с ДБ и БСП

"Не би било отговорно да оставим държавата без пълнокръвен кабинет", заяви Андрей Гюров

28.06.2022 | 10:41 Редактор: Искра Ангелова
От

На свое заседание в София Националният съвет на "Продължаваме промяната" реши и даде мандат за започването на преговори за ново правителство.

По-късно през деня ще бъдат проведени консултации с ДБ и БСП, както и с независимите депутати относно съставянето на кабинет. Националният съвет предвижда преговорите да се водят на базата на ясна програма и ангажименти.

От страна на "Продължаваме промяната" в преговорите ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров. При съгласие се предлага състав на кабинета и план за действие под формата на публична покана към всички депутати в Народното събрание, като целта е формиране на мнозинство от 121 депутати срещу корупцията и задкулисието.

"Длъжни сме да направим всичко възможно да съставим правителство, отчитайки желанието на мнозинството от българските граждани. Особено в настоящата ситуация, при която не би било отговорно да оставим държавата без пълнокръвен кабинет или поне да опитаме да съставим такъв", коментира председателят на парламентарната група Андрей Гюров.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК