"Промяната" не се яви при Радев: Бюджетът е по-важен, после ще се видим с президента

Партията предвижда среща с президента след 30 юни, когато се връща от срещата на върха на НАТО в Мадрид

27.06.2022 | 13:35 Редактор: Елеонора Танева

Представители на "Продължаваме промяната" не се явиха в предварително посочения за тях час за консултации при президента. Румен Радев ги беше извикал в 13 часа.

В администрацията му е получено писмо от парламентарната група, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от Радев консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство.

Причината е, че в момента има заседание на бюджетната комисия. За вторник пък е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за приемане на бюджетите на НЗОК и ДОО.

"Работим усилено още от петък, за да бъдат приети бюджетите и пенсионерите да си получат увеличението още от началото на юли. "Продължаваме промяната" тази вечер ще проведе Национален съвет. Когато се видим с президента, се надявам да проведем смислени консултации", каза председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров. 

Той подчерта, че за партията е важно процесът по връчване на първия мандат да върви възможно най-бързо. Затова и премиерът е депозирал още сутринта в деловодството на НС оставката на правителството. След консултациите и Националния съвет на партията ще стане ясно дали Кирил Петков ще бъде номиниран за премиер.

От президентството уточниха, че предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената среща.

А от "Продължаваме промяната" казаха, че очакват новата дата да бъде след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията  в Закона за държавния  бюджет в сряда. Радев заминава за Мадрид за срещата на върха на НАТО и се връща на 30 юни.

Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност. Днес разговори ще има с ГЕРБ-СДС, ДПС и "БСП за България". За вторник са предвидени консултации с "Има такъв народ", "Възраждане" и ДБ.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК