Карадайъ: Политическата криза е естественият край на коалицията, основана на лъжа

"Изход от политическата криза е и предпоставка за излизане от другите кризи", заяви той

27.06.2022 | 15:54 Редактор: Ваня Кузманова

Наред с множеството кризи в страната се намираме и в политическа, която е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на консултациите с президента.

"Тази последната коалиция от едната крайност в другата не се основава на база ценности и политики, а на база отрицание и цялата ѝ дейност беше основана на лъжата", посочи Карадайъ. 

"Изход от политическата криза е и предпоставка за излизане и намиране на решение на другите кризи. Тя започна с успешния вот на недоверие към проваленото правителство, което отказваше да има диалог между управляващи и опозиция в търсене на решение на кризите и проблемите на българските граждани. Разбира се, че има отказ от диалог и вътре в управляващото мнозинство. Сами нарекоха се промяна и се опитаха да внушат, че нарушаването на законите на страната е нормална практика ако се извършва от правилните хора", добави Карадайъ.

"Кризите не могат да се решават само от една политическа сила, отговорността на политическите партии е много важна за решенията, които се вземат', заяви президентът Румен Радев. 

"Политическият опит, който натрупа ДПС през годините, означава и много висока отговорност към избирателите. Винаги сте апелирали за диалог, но България очаква усилия от всички партии в борбата с корупцията. Надявам се, че вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство и очакванията на всички избиратели, които са принципни", посочи Радев. 

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Аман-баялдъ
преди 1 година
Компроентиран до немай и къде.. на негово място бих се качил в ония къщи за гости и пасъл стадо овце.. Но това е колоритният ни нареден пАрлама-ент. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
MM
преди 1 година
BGF7 / BGF007 кацна на летище София Сигнализирай за неуместен коментар