ГЕРБ: Управляващите вече 6 месеца не се ползват с доверие, най-добре да се ходи на избори

"Борисов достатъчно се оттегли, повече не бива", заяви Домислав Дончев

27.06.2022 | 15:20 Редактор: Ваня Кузманова

Съгласно българската Конституция всички политици трябва да си дават сметка, че в ситуация на криза, трябва на първо място да спазват Конституцията и да имат отношение към държавността и нейните институции. Затова в изпълнение на Конституцията ние сме на тези консултации. ГЕРБ никога не е отказвала участие в консултации или консултативни съвети, защото представляваме българските граждани и заради тях трябва да има нормален диалог между институциите", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на излизане от консултациите при президента. 

Тя посочи, че считат, че първата политическа сила е редно да сформира кабинет или да направи опит за такъв. 

"Ние ще върнем мандата веднага, ако ни бъде връчен. За нас парламентът трябва спешно да приеме закони, с които да гарантира устойчивост на държавата ни. Очакваме от Министерския съвет да прояви изпълнение на своите ангажименти и да внесе всички закони, които касаят Плана за възстановяване и устойчивост", допълни Атанасова

Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че Борисов достатъчно се е оттеглил и не бива повече да се оттегля от това.

"Правителство с трети мандат няма да може нищо да свърши, няма да има никакъв замах. Неявяването днес на "Продължаваме промяната" на консултациите го отчитаме като неуважение към институцията", посочи Дончев.

"В момента сме в конституционна процедура, следващата стъпка е връчване на мандат, при условие, че никой не успее да формира правителство, следващата стъпка са избори", коментира Десислава Атанасова. 

"Очевидно е, че тези, които управляват вече 6 месеца не се ползват с доверие, затова е най-добре да се ходи на избори", добави тя.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК