Костадинов за Гунчева: Притеснявахме се да не остане инвалид, да гласуваме наобратно заради ГЕРБ ли?

От седмица "Възраждане" получавали сигнали, че техен депутат ще се отцепи

24.06.2022 | 14:01 Редактор: Теодора Патронова

В парламента се появи нов отцепник - Елена Гунчева напуска групата на "Възраждане". Липса на доверие и несъгласие с лидера на "Възраждане" стои зад решението на депутата да напусне партията.

"Личната причина да напусна парламента е тази, че аз нямах възможност да казвам моите позиции, цели, законопроекти пред обществото и моите избиратели. Всичко, което правим по комисии и внасяме като законопроекти, не беше разгласявано по никакъв начин", обясни Гунчева.

Решението ѝ обаче се оказа изненада за партията.

"Ние до вчера се притеснявахме да не остане инвалид, защото това ни беше писала във вътрешния чат, че докторът ѝ забранил да излиза. Най-отявленият критик на правителството в нашата група, който твърдеше че сме меки, не дойде да гласува за вота на недоверие", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

От седмица "Възраждане" получавали сигнали, че техен депутат ще се отцепи, но твърдят, че не са налагали цензура на никого.

"Г-жа Гунчева има собствена интернет страница, която е с няколко десетки хиляди последователи. Имала е многократно нейни изказвания - последно на 19 май, когато си написа декларация за решетките в парламента", поясни Костадинов.

Друг мотив на Гунчева е общото гласуване на групата с тази на ГЕРБ, след като, според нея, Десислава Атанасова била чест гост на "Възраждане".

"Чувствам, че има нередно в това да гласуваме често с ГЕРБ. Също това, че не се дава правото на собствено мнение в партията. Нещо, което е много опасно", каза тя.

"Ние какво трябва да направим, да гласуваме наобратно?", коментира Костадинов. Лидерът на "Възраждане" не очаква Гунчева да напусне парламента. 

"Какво ще се случи, ако примерно третият мандат се осъществи и се създаде ново правителство. Мога да хвана бас с всеки, че тя няма да си подаде оставката", каза той.

"Оттук нататък аз имам прекрасна професия, ще си почина малко от политиката", поясни Гунчева.

Кой ще замести Елена Гунчева в редиците на "Възраждане", на този етап не е ясно. Гунчева все още не е депозирала оставката си като народен представител. 

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК