Митрофанова за думите на Петков: Удобно е аз да съм виновна за вота на недоверие

"Сега за всичко е виновна Русия", каза руският посланик у нас

23.06.2022 | 16:32 Редактор: Жаклина Иванова
Митрофанова за думите на Петков: Удобно е аз да съм виновна за вота на недоверие

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова нарече "удобно" твърдението на премиера Кирил Петков, че тя е виновна за вота на недоверие към коалиционното правителство, гласуван вчера в Народното събрание, предаде ТАСС.

В речта си пред депутатите в българския парламент Петков обвини лидерите на опозиционните партии и руския посланик за провала на правителството, пише ТАСС.

"Фактът, че Митрофанова е виновна, е толкова удобно обяснение за тях, защото сега за всичко е виновна Русия", каза Митрофанова по телевизия "Русия-24".

Тя добави, че миналата година в България е имало сериозна правителствена и парламентарна криза, три пъти са произвеждани парламентарни избори, а " накрая парламентът се е събрал".

"Те направиха добро впечатление, защото казаха: "Ние не сме десни, не сме леви, ние сме за България", което беше много добре прието от българския народ", обясни Митрофанова.

Според нея много българи били озадачени от факта, че България е в първите редици на подкрепата за санкциите срещу Русия, тъй като "традиционно българският народ има много добро отношение към Русия".

В същото време Митрофанова отбеляза, цитирана от БТА, че инфлацията в България в момента е 18,5%, а промишлената инфлация - 45%.

Във връзка с казаното от Петков по адрес на посланик Митрофанова говорителят на руското външно министерство Мария Захарова изрази мнение, че в списъка на виновните за вота на недоверие "липсват Батман и Жената-котка".

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК