fallback

ГЕРБ предлага 15% увеличение на пенсиите и запазване на добавката от 60 лв.

Сачева определи Асен Василев като "най-емоционалния министър на финансите, който България е имала в най-новата история"

21.06.2022 | 14:58 Автор: Теодора Патронова

ПГ на ГЕРБ внесе предложения в Закона за бюджета за държавното обществено осигуряване, с което ние предлагаме 15% увеличение на пенсиите. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя заяви, че освен това от ПГ на ГЕРБ предлагат и добавката от 60 лева да остане до края на годината, както и че настояват добавките до края на годината да се трансформират в социална помощ за най-уязвимите пенсионери и това да стане от 1 януари 2023 година.

"Предлагаме минималният размер на пенсията да бъде 430 лева, така че да има съпоставими темпове на нарастване на останалите пенсии от трудова дейност", съобщи Сачева.

"Предлагаме предложените промени за 1 октомври да отпаднат, защото те не са добре обмислени, не са съгласувани и не са получили широко обществено обсъждане със заинтересованите страни", допълни тя.

Според нея министърът на финансите за пореден път се е опитал в своето "емоционално изказване" да направи внушение за това каква е била политиката на управляващите преди това правителство. Сачева определи Асен Василев като "най-емоционалния министър на финансите, който България е имала в най-новата история".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback