Горивата с нов връх, бензинът и дизелът близо 3,50 лв

Очаква се от 1 юли да бъде прието намаление от 25 ст. на цената за литър

21.06.2022 | 10:51 Редактор: Ваня Кузманова
Горивата с нов връх, бензинът и дизелът близо 3,50 лв

Цените за литър гориво на основните и най-големи бензиностанции в столицата варират. За литър бензин А-95 потребителите плащат съответно между 3,32 лв. и 3,43 лв., а за литър обикновен дизел сумата достига от 3,43 лв. до 3,58 лв.

Очаква се от 1 юли да бъде прието намаление от 25 стотинки на цената за литър бензин и за литър обикновен дизел, като според управляващите това би трябвало да окаже благоприятен ефект върху шофьорите на МПС.

Според Румен Димитров очакваното намаление ще се отрази благоприятно на всички в България. Той шофира личния си автомобил почти всеки ден.

"Ние сме строители, всеки ден зареждаме. Сега зареждаме с капкомер. За 40 лв. си ходих преди в провинцията, сега с 40 лв. не мога да отида до обекта. На 3,49 лв. съм заредил дизел. Нормално ли е за един обикновен човек", попита той, цитиран от БГНЕС.

Димитров сподели, че откакто горивата са поскъпнали кара по-рядко, но уточни, че много рядко използва и градският транспорт. Надеждата му е цената на горивото да падне.

Таксиметровият шофьор Марио Аврамов е категоричен, че "тези 25 стотинки са абсолютно нищожни" и няма да бъдат усетени в джоба на крайния потребител. Той сподели, че автомобилът му се движи на газ.

В понеделник от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) излязоха с официална позиция, в която заявяват, че органът няма правомощия за ценово регулиране, нито в нейната компетентност попада разследване на "спекула" и защита на потребителите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
Antim
преди 1 година
Вместо да се жалватетука отидете да протестирате пред Лукойл, който ползва 30% по-евтин руzки петрол, но продължава да повишава цените и то при положение, че им издействаха 2 години гратисен период от ембаргото. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 2
45
преди 1 година
Смешниците от ПП Киро простото и другия с очите излъгаха отново българите, в момента в които обявиха намалението(смешно) от 0,25 лв/л горивата се вдигнаха с 0,50лв/л, какво и на кого помага тази смехория. Лъжите на клоуните нямат край , веднага трябва да бъдат изметени не само от политиката но и от България, съд за Простото, Ококорения, Дамаджаната . Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Вчера заредих дизел с добавки за 3,88 лв за литър - на Петрол. Защо посочвате навсякъде цената на обикновените горива (бензин и дизел), чието качество е много под отвратителното? Всеки държащ поне малко на колата (и на парите си) би предпочел да налее от "скъпия", който практически е малко по-малко калпав, за разлика от това, което се продава при комшиите - в Румъния, Сърбия, Гърция, Македония ,да не говорим за по-отдалечените, горивата нямат нищо общо с нашите ***. Сигнализирай за неуместен коментар