Спират тока на Белодробната болница във Варна, лекарите са без заплати от 10 месеца

Директорът доц. Ганчев: Затриваме една 95-годишна болница

20.06.2022 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

Белодробната болница във Варна остава без ток заради неплатени задължения. Лечебното заведение дължи 65 000 лева за електричество.

Според директора доц. Христо Ганчев, това не е голяма сума, която може и да се покрие от общината. А персоналът на болницата обяви, че се готви да напусне.

Здравните работници не са получавали заплати от 10 месеца. Хората не са имали избор, защото повечето от тях или са пред пенсиониране, или нямат възможности за други доходи.

Директорът на болницата обясни, че до проблемите им се е стигнало заради ниски цени и такси. Един болен се издържа със средно 60 лева на ден, а са необходими 90 лева на ден.

От Министерството на здравеопазването обявиха, че имат намерение да увеличат средствата за болните, но едноличен собственик на Специализираната болница е община Варна.

"Голямата тревога на общината е, че нямало кой да съхранява химикалите.  Моята голяма тревога са болните. Тези хора стоят там по 2 месеца, нямат да имат телевизия. Затриваме една 95-годишна болница. Така че ако ни спрат тока, качвам болните на автомобила и ги водя на председателя на общинския съвет или на кмета, да се оправят с тях", каза директорът на Белодробната болница във Варна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК