Седмицата започва с горещо и слънчево време

Максималните температури днес ще бъдат от 26 до 31 градуса

20.06.2022 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Температурите тръгват нагоре през тази седмица. Днес минималните в страната са от 14 до 19 градуса, по високите западни полета - до 11-12. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Около обед над южните райони ще се заоблачи. Над Рила и Родопите има възможност за слаби валежи. 

Максималните температури в населените места са от 26 до 31 градуса, а в района на София до 26. Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, повече следобед на юг от Бургас. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост до 30 километра в час. 

Максималните температури на въздуха ще бъдат до 23-25 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. Морската вода е с температура от 23-24 градуса по северното крайбрежие и до 25-26 градуса по южното. 

Във вторник от запад се задават нови валежи с летен характер и гръмотевици. В сряда ще превалява над планините в западната част на страната. В четвъртък ще премине хладна вълна с интензивни валежи и гръмотевични бури в северната половина от страната. В петък ще захладнее с повече валежи в Източна България.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК