Само в Bulgaria ON AIR: Отцепници буквално късат с ИТН в Плевен, възможен е собствен проект

Радостин Василев не е убеден, че управляващите ще съберат нужната подкрепа при гласуването на вота на недоверие

19.06.2022 | 13:45 Редактор: Елеонора Танева

Масово напускане на членове на партия Има такъв народ в Плевенско. От 4 офиса в областта, днес остана едва един. Основният им мотив е, че се чувстват излъгани, след като Слави Трифонов напусна четворната коалиция. 

"В Плевен ИТН повече няма структура и офис", обяви министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

В неделната утрин всички координатори на ИТН, които напускат партията, решиха да сложат точка. Офисите в областта доскоро са били 4 - в Плевен,  Червен бряг, Пордим и в Левски. Засега само организацията в Червен бряг остава вярна на Трифонов.

"Повечето ме поздравят, защото това е вярното решение и е морално според всички", коментира координаторът в Кнежа Симеон Илиевски.

"Някой, който не съм го виждал никога да говори, да прави изявления - няма как да стане. Тук всички сме хора на честта и човекът, на който вярвам е Радостин Василев", заяви координатор в Пордим Цветомир Петров.

Оказва се, че почти никоя от ключовите фигури в ИТН в Плевен не познава Слави Трифонов.

Още вчера останалите в партията в Плевен подписаха декларация, че подкрепят "Има такъв народ" и действията на Слави Трифонов.

Възможно е обаче отцепилите се от ИТН да сформират собствен проект.

"Съвсем искрено ще съберем един национален форум и ще помислим заедно с тях, защото колективният начин е по-правилен за определяне на бъдещото", уточни Радостин Василев. 

Засега, твърди самият Василев, десетки са се свързали с него, за подкрепят действията му. Той не е убеден, че ще се съберат достатъчно депутати, които да гласуват "против" вота на недоверие.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК