Бунт в ИТН, лидерът на партията за Пловдив - град подаде оставка

"Причините са комплексни, особено след случващото се през последните дни", заяви Красимир Дончев

17.06.2022 | 16:28 Редактор: Искра Ангелова
Бунт в ИТН, лидерът на партията за Пловдив - град подаде оставка

Координаторът за Пловдив - град на "Има такъв народ" Красимир Дончев е подал днес оставка. Тя е адресирана до главния секретар на партията Виктория Василева и зам.-председателя Тошко Йорданов.

"Причините са комплексни, особено след случващото се през последните дни - излизането на ИТН от управленската коалиция и свалянето на председателя на НС Никола Минчев от поста, и с гласовете на ИТН. Мислех да подам оставката си още преди 3 месеца, но останах с надеждата, че някои от нещата в местната структура ще се променят. Уви, оттогава досега нищо не се случи", каза Дончев пред Радио "Пловдив".

Към неслучващото се той изброи отношението към местната структура и диалогичността от страна на Тошко Йорданов, липсата на всякаква информация и организираност.

Дончев не се ангажира какви са настроенията у останалите членове на ИТН в Пловдив, но допълни, че според него "при следваща коалиция с ГЕРБ те няма да са много ОК за това".

Красимир Дончев е вторият координатор за Пловдив град, който напуска редиците на ИТН. Предишната Николина Деспотова бе отстранена през есента, а координаторът за район "Южен" Ивайло Василев подаде оставка през април.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 година
Слави,ти заложи на двама твои сподвижници,които са с много къса мисъл и памет.Всичко се стоварва върху главата ти.Явно,прерията се оказа тясна за макаците.Ако вървиш по този път,ще се озовеш пред знака,УЛИЦА БЕЗ ИЗХОД! На следващите избор,от първа политическа сила през 2021-година,твоята ИТН,не е изключено да остане зад борда на политическия кораб. Сигнализирай за неуместен коментар