Жители на "Горубляне" отново блокираха "Цариградско шосе", искат законодателни промени

Техните искания са да бъдат подобаващо обезпечени за имотите си, които не могат да използват от десетилетия насам

17.06.2022 | 18:07 Редактор: Теодора Патронова

Жители на кв. "Горубляне" отново блокираха "Цариградско шосе" в знак на протест. Те започнаха с акциите в понеделник и настояват за законодателни промени, които да помогнат да се отблокират земите им. 

За пети пореден ден жителите на кв. "Горубляне" блокират отсечката "Цариградско шосе" - "Горубляне". Техните искания са да бъдат подобаващо обезпечени за имотите си, които не могат да използват от десетилетия насам. 

"Ние настояваме за справедливо законодателство за собствениците на имоти. Да се направят промени, с които да се отблокират имотите ни, които 31 години стоят блокирани. Но нито ни отчуждават имотите, нито ни разрешават да ги ползваме, което е патова ситуация. Настояваме да ни се разреши да ползваме имотите или да се отчуждят на пазарни цени", подчерта един от организаторите на протеста Янита Тарабанова пред Bulgaria ON AIR.

"Искаме всичките имоти да си ги урегулираме по този начин и да си подредим квартала", поясни Иван Димитров. 

Планирани са срещи за началото на следващата седмица и все още жителите на кв. "Горубляне" не са решили дали протестните им действия ще продължат.

Протестът трябваше да продължи до 20:00 часа, но заради лошото време приключи по-рано. Движението по "Цариградско шосе" е възстановено. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК