Къде са парите за ремонт? 10 г. жители на Враца си чупят колите в ями по пътищата

Обещанието за пълно преасфалтиране се оказало лъжа, пари имало за 2-3 улици, започват протести

15.06.2022 | 13:58 Редактор: Елеонора Танева

Жители на Враца излизат на протест. Причината е, че от години живеещите на квартал "Бистрец" се движат по разкопани улици. Въпреки приключилите дейности по изграждане на канализация, нов асфалт няма. Няма и средства за цялостен ремонт на улиците.

Разкопани улици, прах и изпочупени коли. Така живеят хората в квартала вече над 10 години. Тогава е започнало изграждането на канализация. Проектът предвиждал асфалтиране на разкопаните участъци, но предстоял проект и за воден цикъл. Тогава хората се съгласили възстановяването на пътната настилка да бъде след подмяната на водопровода. 

"Онзи ден, в присъствието на представители на Общината, ни казаха, че във втория проект, който е за чистата вода, изобщо няма заложено възстановяване на пътната настилка, никъде. И аз питам общината кой е приел проекта? Тъй като е заложено в първия цикъл, тези средства е трябвало да бъдат пренасочени за възстановяване след чистата вода", припомня казуса Елена Коцева.

Само преди няколко години общината отново обещала, че ще бъдат асфалтирани улиците в целия квартал. Средствата обаче се оказали недостатъчно. 

"Кметът каза, че може да отдели пари за три улици. Той каза всъщност преди две години, че ще асфалтира цялостно целия квартал и сега след 2 години - финанси няма", добави Лилия Симеонова.

От 25 улици в квартала няма нито една здрава, уточни кметският наместник, който отправи и призив към народните представители. 

"Апелирам да дойдат народните представители да се запознаят с проблема от нашия врачански 6-и МИР. Миналата година ходихме три пъти на избори, всички идваха да убеждават колко хубаво ще бъде тук. Сега да дойдат да погледнат какво е положението", призова кметският наместник Владимир Тодоров.

Хората започнаха и подписка. Предупредиха, че са в готовност и за ефективни протестни действия и блокиране на главни пътища.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
От Бистрец
преди 1 година
Кметския наместник виден гербаджия ,да каже как от общината са пратили хората да протестират срещу Кирил Петков заради общинските улици :))) Сигнализирай за неуместен коментар