Референдум за еврото ще разчита на масовото невежество на българите?

Доц. Момчил Дойчев: Проекти откровено искат да ни извадят от евроатлантическия и цивилизован свят

31.05.2022 | 11:02 Редактор: Тодор Петров
Референдум за еврото ще разчита на масовото невежество на българите?

Активно се създават политически проекти, които откровено искат да ни извадят от евроатлантическия и цивилизован свят и да ни вкарат обратно в Азия. Изборът не е между еврозоната и самостоятелния лев, а между еврозоната и рублозоната.

Това каза доц. Момчил Дойчев, политолог и съпредседател на Атлантическия съвет, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него идеята за референдум за влизането на България в еврозоната разчита на "масовото невежество" на населението по политически и икономически въпроси и е насочена към хората, които гласуват без да знаят, че гласуват против собствените си интереси.

"Много е опасно и защото евроатлантическите партии нямат елементарна представа за опасността. Заплашено е самото съществуване на България като свободна и независима държава, срещу нас се води война, най-голямата заплаха е Русия, а не еврото и Европа. Виждаме, че такава пропаганда непрекъснато тече по всякакви канали", каза още доц. Дойчев.

Не мисля, че може да се стигне до референдум, тъй като няма да се събере достатъчна подкрепа в парламента. Бизнесът си дава прекрасна сметка, че такъв резултат, какъвто очакват популистите, ще има сериозни негативни ефекти, добави той.

Гледайте целия разговор в bloombergtv.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 1 година
Стъпка първ: Свободни, независими, обективни и демократични медии. После референдуми. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Пешо от Фракфурт :)
преди 1 година
Очевидни неща, само дето у нас трябва да се обясняват. Как не са долетели *** още тук :D Сигнализирай за неуместен коментар