Петков в НС: Промяната наистина дойде, всичко е в рамките на закона

Премиерът отговори на обвинения на ДПС за договора за модернизацията на жп линията Волуяк-Драгоман

27.05.2022 | 10:15 Редактор: Тодор Петров

ДПС обвини министър-председателя Кирил Петков, че неправомерно е подписал договор за модернизацията на жп линията Волуяк-Драгоман, която вместо с европари ще бъде модернизирана със средствата на българския данъкоплатец.

"Дойде време да подкрепите гръмките си думи с действия. На какво основание МС е разпоредил подписването на този договор, след като ЕК все още не е одобрил този договор? Ще предприемете ли действия за спиране на този договор", заяви депутатът от ДПС Станислав Анастасов.

Проблемът, според Анастасов, е, че подписването е станало преди полученото одобрение от Европейската комисия.

Кирил Петков заяви, че тази линия е от национално значение и по тази причина е приоритет на неговото правителство.

"Решението от 9 май да се подпише договор за безвъзмездна помощ на НКЖИ е в съответствие със закона", каза премиерът и цитира нормативни актове, според които за големи проекти може да се предостави финансиране преди те да бъдат одобрени от ЕК. 

В същото време Петков призна, че при неодобрение на парите от ЕК, тогава те ще бъдат планети от НКЖИ и МС.

"Всички законови изисквания са спазени. Ще има много внимателно следене на тези проекти за пълното им и качествено изпълнение. Мога да гарантирам, че всичко е в рамките на закона. Промяната наистина е дошла", каза още премиерът.

Петков посочи, че ДПС е единствено и само е фокусирано в защитата на Делян Пеевски. Според него има и по-важни теми, върху които трябва да се насочим.

"Няма да спрем да ви занимаваме с борбата с корупцията, която взе да ви убива, както онези чепици от снимката. Всеки невинен, който е набеден, ще бъде защитаван, в това може да ви уверим", отговори му Анастасов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
тези двамата
преди 1 година
Оставка! Къде е промяната? Къде е законноста? Нова енергийна мафия! Страни, като България, които от евро-солидарност и слугинаж не искат да получават газ от Газпром, ще го купуват от посредници, доста по-скъпо. И да не се чудим, защо инфлацията у нас е 14,4 %, а в ЕС - средно 5-6%. Сигнализирай за неуместен коментар