Политически назначения в сектор "Икономика"? Кадри на БСП сменят досегашни ръководства

На директорското място в Комисията за защита на конкуренцията сяда Иван Френкев

26.05.2022 | 19:35 Редактор: Здравко Черкезов

Изненадваща рокада в общинско икономическо дружество в Русе. Без ясна причина целият борд на директорите е сменен, а новите избраници са добре познати лица от БСП. Имаше нови назначения и в друго дружество, подчинено на икономическото министерство: на директорското място в Комисията за защита на конкуренцията сяда Иван Френкев.

След като спечелва конкурс Магдалена Иванова е избрана за изп. директор на общинското предприятие "Свободна зона – Русе". След 6 месеца управление целият борд на директорите на дружеството е сменен. Това стана ясно от качените документи в Търговския регистър.

"Снощи бях доста изненадана, след като установих, че в Търговския регистър е подадено заявление за промяна на обстоятелствата – взето е решение от принципала на дружеството за смяна на борда на зоната. Това решение е взето на 17 май 2022 г., за което моят борд със сигурност не е уведомен", посочи Иванова. 

Впечатление прави, че новите попълнения в борда на дружеството са добре познати лица от БСП. Сред тях са бившият депутат от столетницата Таско Ерменков и бившият депутат от Русе Георги Стоилов. Според решението за смяната, качено в Търговския регистър, основанието за рокадата е неизпълнение на бизнес програмата. 

"На коя бизнес програма на мен не ми става ясно. Ние наследихме предишната програма", изтъкна Иванова. 

Бившият вече изпълнителен директор на дружеството дошла на поста поставя въпроса на какъв принцип е избран нейният заместник и екипът му.

"Тук чета в протокола от взетото решение за новия борд те определят мандат от 5 години. Тези политически партийни назначения няма да донесат нищо добро за зоната", категорична е тя. 

Междувременно друга смяна, отново в дружество, принципал на което е икономическото ведомство - в креслото на досегашния председател на комисията Димитър Маргаритов сяда познато лице от БСП - Иван Френкев. Причината за смяната - мандатът на досегашния шеф на КЗП е изтекъл. С правителствено решение за нови членове на Комисията за защита на потребителите са определени Велина Николова-Великова и Николай Мравов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК