Йорданова не вижда нужда от законови промени при закриването на спецправосъдието

"Изисква много сериозна и прецизна организационна работа, но това трябва да бъде свършено", изтъкна министърът

26.05.2022 | 14:55 Редактор: Теодора Патронова
Йорданова не вижда нужда от законови промени при закриването на спецправосъдието

В нито един от аргументите, които чух, аз не виждам необходимост от законодателно изменение. Това каза правосъдният министър Надежда Йорданова пред журналисти, след като днес Пленумът на Висшия съдебен съвет изслуша ръководителите на прокуратури в София.

"Към настоящия момент приетият закон е много ясен. Той предвижда тримесечен период, в който ръководителите на закриваните специализирани съдилища и прокуратури да организират предаването на висящите и приключилите дела. Това, което чухме през последните няколко седмици, са различни твърдения за невъзможност за изпълнение на действащия закон и твърдения за непълноти. На всеки един от въпросите има законодателно решение и е въпрос на организационна работа, на организационни решения и - да, в конкретни случаи е възможно и да е необходима промяна в правилата, които са приети съответно от Пленума на ВСС, от прокуратурата за организацията на работата на техните администрации", каза още Йорданова, цитирана от БГНЕС.

Тя посочи, че закриването на съдебни органи не е лесна задача. "Да, трудна е като задача, изисква много сериозна и прецизна организационна работа, но това е нещо, което трябва да бъде свършено", посочи още тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК