Петков обсъди с президента на Израел възможностите за партньорство в енергетиката

Двамата лидери обсъдиха активното сътрудничество между двете държави

25.05.2022 | 22:00 Редактор: Теодора Патронова
Петков обсъди с президента на Израел възможностите за партньорство в енергетиката

Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Държавата Израел Исак Херцог. Двамата лидери обсъдиха активното сътрудничество между двете държави, издигнато на ниво стратегическо партньорство в последните години.

Българският министър-председател бе категоричен, че взаимното доверие и отличното сътрудничество между България и Държавата Израел ще продължат да се развиват и в нови области от взаимен интерес, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Петков подчерта голямото значение, което страната ни отдава отношенията си с Държавата Израел, които имат дълбоки исторически корени и са укрепени от героичния акт на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

В контекста на разговора за задълбочаването на двустранното икономическо сътрудничество, акцент бе поставен върху енергетиката и възможностите за партньорство между двете държави. В рамките на разговора Петков отбеляза, че приоритет за българското правителство е гарантирането на енергийна сигурност на страната, като в тази връзка диверсификацията на доставките на газ е ключов елемент.

Сред останалите теми на разговора между българския министър-председател и израелския президент Исак Херцог бяха потенциалните възможности в сфери като  туризъм, сигурност, инвестиции и иновации.

Снимка: Правителствена информационна служба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК