Кметът на Благоевград: Деца вандали лишиха града от 3 дни удоволствие

Емблематичните фонтани в центъра на града спряха да работят, след като деца изсипаха препарат в тях

22.05.2022 | 18:38 Редактор: Здравко Черкезов

Вандалски акт в Благоевград. Емблематичните фонтани в центъра на града спряха да работят, след като деца изсипаха препарат във водата. Възможно е пяната да повреди помпите и ремонтът да се окаже много скъп, а градът да остане без една от основните си атракция навръх своя празник - 24 май.

Фонтаните в областния център на Югозапада са построени преди 35 години за посрещането на чуждестранни дипломати. Оттогава до днес те са символ на града. Малко след 19:30 часа в събота се оказват и обект на опасна игра. Младежи от града решават да превърнат водата в пяна. 

"Те дори не са се прикривали, отиват с ясното съзнание да го направят това нещо", заяви кметът на Благоевград Илко Стоянов. 

Камерите, които са поставени в района, успяват да уловят извършителите. 

"От това, което видяхме на камерите, са видимо непълнолетни лица. Тоест можем да прием, че това е някаква беля, тийнейджърско забавление. Но с този вид забавление го довеждаме дотам абитуриентите да не могат да се наслаждават на своето дефиле. Тоест за 5 минути удоволствие лишаваме града от 3 дни удоволствие", посочи Стоянов.

Така част от съоръжението спира работа. Очаква се още в понеделник обаче техници да направят проверка, за да може за празника на града- 24 май, отново да работят.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК