Петков: 2 г. ще са необходими, за да се откъснем от петролната си зависимост от Русия

Популярността на Путин в България пада до невиждани нива, подчерта Марк Рюте

16.05.2022 | 19:23 Редактор: Теодора Патронова

Две години ще са необходими на България, за да се откъсне от петролната си зависимост от Русия. Това прогнозира премиерът Кирил Петков след среща с нидерландския си колега Марк Рюте.

Двамата са обсъдили както войната в Украйна, така и желанието на страната ни да бъде изключена от петролните санкции, които Европа иска да наложи на Русия. Конкретен срок кога страната ни ще влезе в Шенген не е коментиран. Двамата премиери обаче са категорични, че България върви в правилната посока.

"Имаме една визия за Европа с нулева корупция. Това е важен акцент за България. Обсъдихме факта, че руските енергийни проекти много често включват корупция. И затова трябва да сме сигурни, че този тип влияние е недопустим", изтъква Петков.

"Обсъдихме войната в Украйна. Популярността на Путин в България пада до невиждани нива. Нидерландия помага на България с изтребителите Ф-35. Трябва да помагаме, защото заплахата от Русия не е само за България или Румъния", подчерта Рюте.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
интереси
преди 1 година
Не знам, колко години ще са необходими, но това "откъсване" не трябва да е за сметка на бюджета и на обедняването на българите! Стига сме служили на господари! Независимо кои са те! България има свои интереси и политиците трябва да ги отстояват! Иначе - вън! Сигнализирай за неуместен коментар