Водосвет за здраве и демонстрация на бойна техника в Елин Пелин

Хората станаха свидетели и на реакция при биологична или химическа заплаха

06.05.2022 | 13:50 Редактор: Тодор Петров

С водосвет за здраве и демонстрация на различно въоръжение и бойна техника Елин Пелин отбелязва празника. Военни от 38-ми батальон направиха демонстрация на оръжия и военна техника в Елин Пелин. А в редиците на военните беше и редник Павлова. 

"Това е чест, достойнство и привилегия за всички жени и мъже военнослужещи", заяви редник Зорница Павлова - военнослужещ във В.Ф 42600 Мусачево. 

Не крие вълнението си в деня на армията и признава, че службата е кауза. 

"Вече сме на доста добро ниво като подготовка. В ден като днешния като гледаш хората с каква чест те гледат и разчитат на нас, лично бих ги посъветвала, ако са на кръстопът със сигурност е едно добро начало и път за за кариерно развитие", посочи редник Павлова.  

На площада и в униформа е и Светослав, за да представи авторазливната станция, която се използва за дезинфекция. Признава обаче че част от техниката има нужда от модернизация. 

"Използва се дезинфекция. Тежка е поддръжката им, няма части много, стари машини, руски, на по 40 години", каза военнослужещият Светослав. 

За мир призоваха в поздравителните си слова и от местната власт. След водосвета беше извършена и демонстрация на реакция при ядрена, химическа и биологична заплаха. А събралите се на площада слушаха изпълнения на гвардейския духов оркестър.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК