Радев: Партиите направиха опасна стъпка към въвличането на България във войната

"По българските улици трябва да се веят български знамена", настоя президентът

06.05.2022 | 10:05 Редактор: Тодор Петров

"Партиите пренебрегват здравия разум. Решението за помощта на Украйна е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът никак няма да бъде кратък, той ще се разраства. Самата формулировка военно-техническа помощ е достатъчно разтеглива и рискована. Политиците дължат отговори", заяви президентът Румен Радев след церемонията по освещаването на бойните знамена на Българската армия.

Той припомни, че е призова да не допускаме страстите на войната да се пренасят в България.

"Българските политици трябва внимателно да преценяват последствията от своите дела. Абсолютно недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци по повод войната. Това е опасно. По българските улици трябва да се веят български знамена", настоя президентът.

"Наш дълг е да бъде солидарни с жертвите на войната, но кръвопролитията започва с милитаристки призиви. Те нямат място у нас. Всеки, който пренася тези страсти в България или ни въвлича във войната, трябва да бъде готов да понесе своята отговорност", предупреди Румен Радев.

Той подчерта, че войната, която бушува непосредствено до нас, изисква адекватни решения, които не създават опасност за националната ни сигурност.

"Основният стълб за тази сигурност е Българската армия. Войската ни винаги е била стожер на българската държавност. Тя е школа за доблест и патриотизъм", каза още държавният глава.

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
евро-подлоги
преди 2 години
Важното е, да се снимаме ухилени с фон дер ***! Ако ни кажат и "конграчулейшън", както казваха на Борисов, вече сме в транс! Не ни трябва дрога.... Сигнализирай за неуместен коментар