Радев: Модернизацията на армията ни е без алтернатива

Ефективната отбрана е немислима без високи технологии, убеден е президентът

06.05.2022 | 09:14 Редактор: Тодор Петров
Радев: Модернизацията на армията ни е без алтернатива

"На светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост. Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар", се казва в поздравлението на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия

Румен Радев подчертава, че въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. 

"Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас. Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни", изтъква президентът.

По думите му събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива.

"Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия. Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България! Честит празник!", завършва поздравителното обръщение на Радев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК