Превозвачи: Кирил Петков ни посочи вратата! Излизаме на национален протест

Те искат оставката на трима министри

05.05.2022 | 17:35 Редактор: Искра Ангелова

Превозвачи напуснаха със скандал срещата при премиера Кирил Петков. Те обявиха, че започват национални протести на 10 май. Пред журналисти те заявиха, че не са били изслушани, дори твърдят, че са били изгонени от премиера. 

Те настояват за премахване на биодобавката за 6 месеца, намаляване на акциза, мораториум върху тол таксите, субсидиране на автобусните превози и оставката на трима министри.

"Ние не сме дошли да си говорим общи приказки, дошли сме с общи цели и искания, при което той каза, че в този кабинет той определя правилата и ни показа вратата", заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

"Ние днес не чухме нито една антикризисна мярка, чухме само израза "Поканени сте тук, за да ви изслушаме". Ние от два месеца говорим какви мерки предлагаме, но не чухме решение", подчерта председателят на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Преди да напуснат сградата на Министерския съвет, превозвачите обявиха, че след 5 дни спират и карго, и пътническите превози.

"Напрежението расте главоломно, ние не можем да увладеем хората, така че протести още от 10 май, като на 18 май автобусите ще преустановят работа", допълни Милтенова.

А регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че едно от желанията на превозвачите - тол таксите да бъдат намалени, няма да бъде изпълнено, напротив. Те ще бъдат увеличени от 1 юли.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
кон
преди 1 година
той каза, че в този кабинет той определя правилата и ни показа вратата"Което за ваше съжеление е точно така . Никой не може да стой на два стола Сигнализирай за неуместен коментар