Детелина Николова: Овладяването на ситуацията в Добрич е много трудно

Изходите на града към други населени места са затворени, заяви кметът на града

20.06.2014 | 11:19 Редактор: Мариета Иванова
Детелина Николова: Овладяването на ситуацията в Добрич е много трудно

Бедствено положение е обявено на територията на община Добрич, заяви в ефира на Bulgaria On Air кметът на едноименния град Детелина Николова. Тя заяви, че местните власти са въвели в действие общинския план за реакция при бедствия и че е има организирана готовност за настаняване на хора при нужда в спортен комплекс "Простор", зала „Добротица“, но към момента няма извеждане на хора в тази посока.  Николова посочи, че овладяването на „ситуацията е много трудно, тъй като водата не спира да приижда“.

„В ниската част на града разливът на дерето - т.нар. корито на Суха река, е преляло и е заляло много имоти“, заяви Николова. Тя допълни, че има коли, които се носят във водите, както и че всички изходи на града към други населени места са затворени.

Учебният процес е спрян, посочи кметът на Добрич и заяви още, че очаква от Министерството на образованието промяна на плана за външно оценяване за осми клас, тъй като много ученици няма да могат да стигнат до учебните места. Тя посочи още, че има готовност за справяне със ситуацията, че местните власти работят с БЧК и „Гражданска защита“.

Още по темата

Николова заяви още, че продължаващите дъждове влошават картината, тъй като „това дере, което опасва целия град обхваща притока на реките на още три съседни общини. На места дълбочината на водите там достига 8 метра. Опасенията са, че валежите продължават и че ще има още наводнени имоти и необходимост за помощ при отвеждане на хората“.

Актуални коментари за ситуацията в наводнените общини може да видите в обедните новини на Bulgaria On Air.