БДЖ отчита ръст на приходите, увеличава заплатите според резултатите

Предприети са и мерки за оптимизация на разходите

03.05.2022 | 22:50 Редактор: Елеонора Танева
БДЖ отчита ръст на приходите, увеличава заплатите според резултатите

Националният железопътен превозвач отчете увеличение на своите приходи за първото тримесечие на годината. В "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД увеличението на приходите е с 20%, което е в резултат на увеличения брой пътници, използващи жп транспортa. В "БДЖ - Товарни превози" ЕООД ръстът на приходите е с 10%, което се дължи на повече изпълнени заявки за превоз на товари и предоговoрени тарифи с клиентите на дружеството. Предприети са стъпки за подобряване на предлаганата услуга, свързани с повишаване нивото на комфорт и обслужване от страна на персонала.

Паралелно с това, дружествата за пътнически и товарни превози са предприели мерки за оптимизация на разходите, като реалният ефект ще бъде отчетен още в края на този месец.

В резултат на по-добрите финансови резултати, ръководството на БДЖ предвижда поетапно повишение на заплатите на експлоатационния персонал. Възнагражденията ще се увеличават съобразно критерии, свързани с личния принос и ангажираност на служителите към работния процес, както и постигнатите резултати, свързани с по-добри условия за превоз на пътници и товари.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК