Нинова: Ще обърнем специално внимание на Северозапада, взимаме мерки срещу регионалните различия

Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки, това е шанс за българската икономика, подчерта министърът

02.05.2022 | 10:51 Редактор: Елеонора Танева
Нинова: Ще обърнем специално внимание на Северозапада, взимаме мерки срещу регионалните различия

Министърът на икономиката Корнелия Нинова заяви, че особено внимание ще бъде отделено на Северозападна България. 

Тя подчерта, че Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна. 

"Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия", заяви Нинова. Тя посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите, информираха от Министерството на икономиката. 

Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта.

"Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места", каза вицепремирът. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК