Лена Бориславова пред Bulgaria ON AIR: Работим за пряка доставка на газ от Азербайджан

"България не е сключвала договори за доставка на оръжия в Украйна", посочи тя

01.05.2022 | 13:35 Редактор: Ваня Кузманова

"България не е сключвала договори за доставка на оръжия в Украйна", заяви ексклузивно пред Bulgaria ON AIR началникът на политическия кабинет на Кирил Петков - Лена Бориславова. 

Военната помощ за Киев ще бъде обсъдена на коалиционен съвет следващата седмица, а управляващите очакват да бъде постигнат консенсус с БСП, които са против тази мярка.

"Вярвам, че когато представим конкретно на нашите коалиционни партньори това, което Украйна поиска от нас, а именно - ремонт на техника в нашите фабрики, ще имаме много по-добра основа, на която да договаряме помощ за Украйна. Правителството не сключва никакви договори. Всички доставки, които се правят в момента, са по вече сключени договори. Може да има нови, но това не са държавни договори и се правят към традиционни партньори на българските фирми", посочи началникът на кабинета Лена Бориславова.  

"Българското правителство работи, за да се сключат пряко договори за доставки на газ. Сега работим за доставки от Азербайджан, тъй като цената по спрения договор е 4 пъти по-ниска от тази, на която получаваме в момента руски газ", допълни Бориславова. 

Одобрявате ли кампанията на премиера и ще дарите ли пари за оръжия за Украйна?

Да, много добра инициатива! Вече дарих/ще даря една заплата за целта.
8%
Не, идеята е много лоша! Не е работа на гражданите да събират пари за оръжия за чужда държава.
86%
Със смесени чувства съм след предложението, но няма да даря пари за оръжия за Украйна.
6%
Общо 5184 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК