Завършваме работната седмица с облачно време, очаква ни дъждовен уикенд

Максималните температури ще са от 17 до 21 градуса

29.04.2022 | 07:20 Редактор: Искра Ангелова

Днес ни очаква предимно облачно време. Минималните температури в страната ще са от 7 до 14 градуса. Преди обед облачността ще бъде разкъсана, а в северната половина от страната и по морето ще бъде значителна, по -късно към следобедните часове облаците ще обхванат и южните райони. 

В Югозападна България и в Добруджа ще превалява. Ще духа слаб северен вятър със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 17 до 21 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Разкъсана облачност, а в следобедните часове с валежи и гръмотевични бури в Централна Стара планина, Рила и Пирин такава ще е обстановката над планините. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде умерен от запад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около 0 градуса, а на 1500 м височина - до плюс 8 градуса. 

У нас през уикенда ни очакват краткотрайни валежи в западните райони, докато на изток ще има повече слънчеви часове. В неделя ще има повече облаци. От югозапад ще се заоблачава и в Рила, и Пирин ще прегърмява. 

В понеделник се очакват валежи и гръмотевици, по-интензивни в южните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК