Благородна акция: Младежи от Пазарджишко зарадваха десетки възрастни хора

80 човека в нужда получиха великденски пакет с продукти от първа необходимост за празника

22.04.2022 | 18:03 Редактор: Ваня Кузманова

Десетки възрастни хора от община Септември получиха специално подготвени великденски пакети с продукти от първа необходимост. Зад благородната акция стоят млади хора, обединени от желанието да правят добро. 

80 човека в нужда получиха великденски пакет за празника. Сред тях е 81-годишната баба Лили от село Лозен, която е трудноподвижна и вече 6 години е сама. 

"Трудно е много. Сам влизаш, излизаш и все си сам. И сега така, с две тояги. Не ни е нужен този живот", каза баба Лили.

Младите хора се срещнаха и дядо Ицо, който е родом от София, но преди години среща своята съпруга на село и остават да живеят там. Днес по ирония на съдбата той трябва да се грижи за нея. 

"Жена ми е с инсулт на легло. Аз пера, аз готвя, аз правя всичко, 4-та година.  Имаме деца по София, но те младите не са като тези добри хора тук", каза дядо Ицо. 

Кампанията се провежда за седма поредна година. Средствата се набират от дарения и с организирането на благотворителен футболен турнир. 

"Мисля, че точно в тези времена, в които живеем, ние сме хората, които трябва да се съберем и да върнем жеста, тоест да им помогнем, когато те имат нужда от нашата помощ. Хората станаха още по-бедни, по-самотни, по-тъжни и животът наистина е станал много по-лош, отколкото е бил преди. В момента единственото, което ме мотивира, е че те се чувстват много щастливи, много добре, след като им подарим нещо малко, но от сърце", посочи Магдалена.  

Очаквате ли нов скок в цените на стоките и услугите?

Да, ще продължат да поскъпват - без значение е с основание или не
84%
Не, ще се стабилизират, но и в момента всичко е много скъпо.
7%
Стига с тези цени, българинът знае само да се оплаква! Намерете начин да изкарвате повече пари
7%
Имам достатъчно стабилен доход, за да не ме вълнуват цените.
2%
Общо 245 гласа

Вижте повече в репортажа на Ангел Узунов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК