Радев: Време е антибългарската идеология в РСМ да остане в миналото

"Това съзнателно подрива пътя на страната към Европейския съюз", заяви президентът

21.04.2022 | 11:28 Редактор: Ваня Кузманова
Радев: Време е антибългарската идеология в РСМ да остане в миналото

"Крайно време е антибългарската идеология, която се вихри в РСМ, да остане в миналото. Тя съзнателно трови нашите отношения и подрива пътя на РСМ към Европейския съюз", заяви президентът Румен Радев. 

По думите му опитът на политиците в РСМ да градят идентичност на базата на фалшификациите на Комунистическия интернационал, а не на историческата истина, са срещу интересите на гражданите на РСМ, които наистина желаят членство в ЕС.

По повод твърдения на политици в РСМ, които определят един от лидерите на българското националноосвободително движение в Македония Иван Михайлов като фашист, президентът Румен Радев посочи, че именно Иван Михайлов е отказал на нацистка Германия да въвлече Македония в братоубийствена война с България. 

"Не Иван Михайлов, а други хора след установяване на югославската диктатура в Македония избиваха и инквизираха десетки хиляди в концлагери, само заради това, че решиха да продължат да се наричат българи, а не македонци. Ето това е истински фашизъм", подчерта държавният глава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК