fallback

Нинова твърдо: Изпращането на оръжие в Украйна означава удължаване на войната

"Ние сме за мир, спиране на военните действия и започване на преговори", заяви тя

20.04.2022 | 16:30 Автор: Ваня Кузманова

"Позицията на БСП срещу изпращане на военна помощ за Украйна остава непроменена", обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Тя не приема изявлението на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, че  това означава подкрепа за Русия:

"Това е негово мнение. Има право да го изразява. Даване на още оръжие означава удължаване на войната. Ние сме за мир, спиране на военните действия и започване на преговори. Знаем позицията на колегите от "Демократична България". Нека да я внесат, нека да се обсъжда и ще видим какво ще решат", посочи вицепремиерът.

Нинова подчерта още, че няма промяна и на позицията за отказа от отмяна на ветото за преговори със Скопие, информира БНР.

Тя коментира и извънредно видеообръщение в социалните мрежи на министър-председателя на Северна Македония Димитър Ковачевски, че посещението на нашата делегация в Битоля е събудило духовете от миналото и думите на омразата:

"Подобно изявление затруднява диалога и разговорите и по-скоро би трябвало да се въздържаме и двете страни от подобни заявления, ако искаме да има някакъв напредък. Иначе, ако ме питате принципно за позицията ни, тя отново остава непроменена - да се изпълни двустранният договор между България и РСМ и тогава ще имат "зелена светлина".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback