Строителите скочиха: Недопустимо е с политически цели да се уронва името ни

"Поскъпването на материалите вече не ни позволява да се вместим в бюджетите на всеки проект", заявиха те

20.04.2022 | 13:10 Редактор: Искра Ангелова
Строителите скочиха: Недопустимо е с политически цели да се уронва името ни

Камарата на строителите в България подкрепя исканията на Браншовата камара "Пътища" за решаване на проблема с разплащането на задълженията на държавата към фирмите. Това се казва в позиция на камарата, в която се изразява несъгласие темата да се използва с политически мотиви.

От Строителната камара призовават хората и компаниите да получат изработените средства по всички договори за строителство.

"Недопустимо е с политически цели да се уронва доброто име на професията. Нанасят се тежки имиджови щети, които имат своя негативен ефект и върху компаниите, и върху заетите в тях стотици хиляди честни и работливи български граждани. Ние сме българските строители и не можем да позволим подобно убийствено за отрасъла отношение", пишат в позицията си.

Също така те изтъкват, че данните за състоянието на бранша вече е тревожно: "За първи път от години има спад на строителната продукция. Освен това редица договори в изпълнение на европейски програми са спрени, защото поскъпването на материалите вече не позволява на строителите да се вместят в бюджетите на всеки проект."

"Категорично подкрепяме справедливите искания на колегите от Българска браншова камара “Пътища” и протеста им с настояване държавата да се разплати с фирмите за възложените и извършени дейности", завършват те.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК