Защо е важно да се възползваме веднага от структурираните продукти?

Коментар на Светла Несторова, Ивайло Пеев и Владимир Савов

17.04.2022 | 17:06 Редактор: Искра Ангелова

Там, където имаме капиталови гаранции за клиента, има продукти, които са базирани на индекси, може да си вземете продукт, който е вързан с пазара на недвижими имоти. Те не са задължително от най-атрактивните. Това е чарът на структурираните продукти, трябва да се възползваш, когато ги срещнеш, защото след 1 месец вече ги няма и трябва да се надяваш, че ще се появи следващият. Това заяви главният изпълнителен директор и председател на ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД Светла Несторова в специалното студио "Застраховки "Живот" - защита и инвестиции".

Управляващият партньор и директор на "Life Partners" Bulgaria Ивайло Пеев подчерта, че продуктът е така структуриран и създаден, че е подходящ за абсолютно всеки човек.

"Няма нужда човек да бъде магистър по финанси, за да използва такъв продукт. Структуриран е изключително разбираемо. Нашата работа е да образоваме клиентите, да предоставяме необходимата информация. Застрахователният и финансовият бизнес е бизнес на числата", допълни той.

Зам.-председателят на КФН и ръководител Застрахователен надзор Владимир Савов поясни, че застраховките "Живот" с инвестиционен елемент са силно регулирани.

"Отговорността на надзора е да се проверява как се спазват изискванията. В последните години много повече се обръща внимание на пазарното поведение. Друга промяна, която ще засегне целия застрахователен сектор, е въвеждането на международния стандарт за финансова отчетност", добави той. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК