Да срещнеш президента: Радев с лекция пред студентите във ВТУ

Посещението на президента предизвика силни емоции у студентите

15.04.2022 | 18:07 Редактор: Ваня Кузманова

Да срещнеш президента в час. Румен Радев изнесе лекция пред студентите във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", което отбелязва 100 години от създаването си.

С аплодисменти и химна на Република България преподаватели и студенти посрещнаха Радев в аулата на университета.

"2022 година е специална за ВТУ. Това е годината, в която отбелязваме 100-годишнината от нашето прекрасно висше училище. Отбелязваме също и 55 години, откакто носим за патрон името на Тодор Каблешков. През тази дългогодишна история ние сме се доказали, че можем да обучаваме професионалисти за транспортния сектор", отбеляза ректорът на ВТУ "Тодор Каблешков" проф. д-р Даниела Тодорова.  

В речта си пред студентите президентът подчерта, че страната ни има да направи още много по отношение на развитието на транспортната мрежа. 

"Ние трябва с бързи темпове да наваксаме и да развиваме нашата железопътна мрежа. На второ място трябва да погледнем летищната ни мрежа. Да, има сериозен напредък в Плана за възстановяване, но ние как ще се конкурираме с тези, които се движат със скоростта на самолет, с техните влакове. Значи, когато залагаме в тези планове, трябва да мислим малко по-напред, не само сега какво да се направи", посочи президентът Румен Радев.  

Освен почетен плакет по повод 100-годишнината на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", Румен Радев получи и специален подарък от студентите. 

Посещението на президента предизвика силни емоции у студентите. 

"Много съм развълнувана, защото е изключителен мотиватор и има какво да научим от този човек. Чест е за всеки един гражданин да се докосне до него. Наистина е незаменим учител в живота. Много съм щастлива", каза студентката Анелия Лефченко.  

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК