Христо Иванов: Закриването на Спецправосъдието показа, че управлението е промяната

"Алтернативата на изборите в този момент е абсолютно недопустима", категоричен е съпредседателят на "Демократична България"

15.04.2022 | 10:09 Редактор: Жаклина Иванова
Христо Иванов: Закриването на Спецправосъдието показа, че управлението е промяната

Лидерът на ДБ Христо Иванов коментира, че закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата от парламента са показали, че смисълът на настоящето управление е промяната, която обединява партньорите в коалицията.

"Алтернативата на изборите в този момент е абсолютно недопустима", отсече той.

Според него закриването на Спецправосъдието е стъпка напред към формализиране на политическия живот в страната, пише dnes.bg.

"България и светът се намират в безпрецедентна ситуация. Никога не е било толкова сложно политически, геополитически, икономически. Войната е безпрецедентна по своите размери и потенциалния си глобален обхват и това ни изправя пред чудовищна ситуация. Това разделя българския политически живот и немислимо прави възможността за търсене на национални консенсуси - дали става дума за украинската криза, дали за РСМ.  Самата възможност за разговор е поставена под въпрос, защото взаимно сме се нарекли престъпници", посочи Христо Иванов.

Той настоя, че следващата стъпка е промяна в КПКОНПИ, така че тази структура да преследва парите от престъпна дейност.

"И следващата стъпка, която трябва да направим, е да намерим начин да изработим общ проект за промени в Конституцията заедно с опозицията, за да вървим към нормализацията на българския политически живот", призова съпредседателят на "Демократична България".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК