Тежко остава състоянието на жената, блъсната в Анево, само една пешеходна пътека в селото

Няма поставени пътни знаци и мантинели

14.04.2022 | 14:22 Редактор: Теодора Патронова

Тежко остава състоянието на 53-годишната жена, блъсната от лека кола в сопотското село Анево. На място загина двегодишното ѝ внуче, което тя е носела на ръце.

Ден след катастрофата - жителите на Анево са в шок от тежкия инцидент. Страховете им са трагедията да не се повтори, тъй като подбалканският път, който преминава през населеното място, е изключително натоварен, а в селото има само една пешеходна пътека.

"Пешеходна пътека има само тук на тази спирка. Имаме още две спирки - пешеходна пътека не разрешават да има. Не знаем защо - излизащите от блоковете са над 400 души. Там са най-многото малки деца. Пешеходна пътека, ако не се направи тук, ще има още много жертви", коментира Иванка Начева.

Пътният участък е ремонтиран преди година. Но няма поставени пътни знаци и мантинели, споделя кметът.

"Тази пешеходна пътека не е достатъчна за населеното място. През последните години сме получавали винаги отговор, че с поставянето на пешеходни пътеки в населеното място и тяхното обособяване, ще бъде намалена пропускателната възможност на подбалканския път и това е била причината да ни бъдат отказани през последните години", обясни кметът с. Анево Николай Николов.

От кметството ще подадат поредния сигнал към АПИ за поставяне на пешеходни пътеки и камери в населеното място. Това обаче няма да върне живота на двегодишното дете, което бе блъснато на пътя.

Разследването на инцидента продължава. Шофьорът, причинил катастрофата, е арестуван. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК