Ще стигнат ли до плажа в Приморско фекалните води от Дяволското блато?

Туристическият сезон не е бил заплашван и няма да бъде застрашен, категоричен е кметът на морския град

13.04.2022 | 16:03 Редактор: Елеонора Танева
Ще стигнат ли до плажа в Приморско фекалните води от Дяволското блато?

Авария на централен канал, който вместо да отвежда отпадните води от Приморско в пречиствателната станция, ги излива в Дяволското блато край града, притесни местните жители в навечерието на туристическия сезон. Опасенията им са, че те могат да попаднат в Дяволска река, а оттам и в морето и да замърсят Южния плаж.

Сигнал за аварията до двама министри, областния управител и прокуратурата подал Здравко Василев от сдружение "Приморско 21 век". Според него проблемите започнали от 2019 г., но въпреки извършените ремонти проблемът останал нерешен.

"Туристическият сезон не е бил заплашван и няма да бъде застрашен", заяви кметът на Приморско Димитър Германов.

Той обясни, че за ремонт на критичния участък била обявена обществена поръчка. От ВиК уверили, че ще решат проблема до началото на сезона, въпреки че тръбата минава под пътен възел и е с голям цолаж, което прави много трудно отстраняване на аварията.

"Но замърсяване на Черно море няма, тъй като отпадни води не стигат до залива, а остават в блатото. Не е имало преди, няма и сега. Това е откровена лъжа", заяви пред "24 часа" кметът на Приморско.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Котарак
преди 2 години
Нещата в нашата нещастна държава са толкова оплескани, така че не ми е чудно, че я осираме и в буквалния смисъл. Спомнете си варненския залив. Сигнализирай за неуместен коментар