Служителите на "Автомагистрали – Черно море" не се отказват - пак ще блокират пътища

Работниците си търсят заработените пари от ремонта на АМ "Тракия"

11.04.2022 | 12:49 Редактор: Елеонора Танева
Служителите на

Протестите на служителите в "Автомагистрали – Черно море" АД ще продължат. 

Ние, работещите в "Автомагистрали – Черно море" АД, град Шумен, в продължение на една година сме принудени да защитаваме своите работни места чрез синдикални действия, включително и протести. За пореден път сме принудени да пазим работните си места и доходите си чрез протестни действия. Това е записано в позицията на дружеството. 

Протестите ще се проведат на 13 април 2022 г. от 11:00 до 14:00 часа. Ще бъде блокирано движението на следните места: 

  • Град Русе - на Път I-II, Русе – Варна, кръгово кръстовище при километър 1+493 в град Русе; В протеста ще участва и президентът на КНСБ Пламен Димитров. 
  • Айтоски проход - път III-208, на разклона на село Вресово, община Руен;
  • Ришки проход- път II-73, до разклона за село Риш, община Смядово;

Поводът за пореден път е изработените от служителите и неразплатени от държавата средства за ремонта на автомагистрала "Тракия" от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство. 

От дружеството подчертават, че са провели множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали са множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор. 

Беше направен опит за решаване на проблема от Народното събрание на 7 и 8 април и 08.04.2022, но беше бламиран от участниците в управляващата коалиция.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК