Протестиращите шофьори на "Витиня": Това е истинска война, ние сме живи камикадзета

Те са категорични, че ще продължат с блокирането на пътя

07.04.2022 | 13:57 Редактор: Жаклина Иванова

Шофьори на тежкотоварни камиони излязоха на протест срещу състоянието на обходния път през прохода "Витиня". На място отиде и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Ивайло Димов има малка транспортна фирма. За пореден път камионът му остава в една от огромните дупки на пътя.

"Дойде ни до гуша. На всеки курс поразиите са страшни. Ако не гръмнеш гума, ще ти се спука резервоарът. Ако не ти се спука резервоарът, ще ти се пръсне бронята. Децата ми всяка вечер ми се обаждат, не спят, докато не мина "Витиня", за да са спокойни, че баща им е жив. Това е истинска война. Живи камикадзета сме", каза той.

За да избегнат лошия път, има и такива, които рискуват и минават по магистралата, но биват глобени. Това се случва и със Слави Даков.

"Решихме нарочно да минем по главния път. Минахме тунелите и ни спря полиция. Взеха ни книжките за месец", обясни той.

При протестиращите дойде и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. За да му покажат проблемите, протестиращите го качиха на един от камионите.

"Водил съм до момента много тежки разправии в парламента. Поет е ангажимент. Ако и утре се отложи, ще дойда с вас пред парламента", посочи той.

Протестиращите са категорични, че ще продължат с блокирането на пътя. Заради протеста камионите на "Хемус" бяха отбивани от полицията. А образувалата се опашка бе няколко километра.

Обходният маршрут през прохода "Витиня" вече е отворен. Протестиращите отправиха и други проблеми към министър Караджов - компенсаторните такси, както и високите тол такси. Той е категоричен, че отново ще ги изслуша и ще се срещне с тях.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК