Махат шефа на НСО, защото дал на прокуратурата записи от входовете на МС

Решението за освобождаването на ген. Емил Тонев е взето единодушно

06.04.2022 | 15:23 Редактор: Здравко Черкезов

Правителството предлага на президента да освободи от длъжност началника на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил Тонев. Решението е взето единодушно на днешното заседание на Министерския съвет. Предложението ще бъде отправено към президента, тъй като именно той е човекът, който назначава и освобождава началника на НСО. 

"Мотивите за това предложение се основават на действията на ген. Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на МС, което се е извършило при нарушаване на основните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет", обясни началникът на кабинета Лена Бориславова. 

Според управляващите предаването на видеоматериалите е извършено при нарушаване на основните гаранции за сигурност на лицата на територията на МС. От НСО отказват коментар по темата като заявиха, че ще го направят в официална позииция. От Президентството уточниха, че ще се запознаят с предложението на МС и ще вземат решение по него.

Преди няколко седмици прокуратурата изиска видеозаписи от охранителните камери с хората, които влизат в сградата на Министерския съвет, без да обясни причините за това. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК