Петков хвали министерствата: Имаме много добър и работещ План за възстановяване

Очакваме ЕК да ни го предаде финализиран

06.04.2022 | 10:23 Редактор: Тодор Петров

В началото на правителственото заседание днес премиерът Кирил Петков поздрави всички министерства, които са работили по Плана за възстановяване и развитие.

"Финалната версия е абсолютно готова. Гарантира енергийната сигурност на България. Запазваме пълния капацитет на Маришкия басейн и едновременно с това сме изцяло в рамките на зеления преход", заяви Петков.

"България има много добър и работещ План за възстановяване и развитие. Очакваме в края на деня и в утрешния ден Европейската комисия да ни го предаде финализиран", подчерта той.

Премиерът подчерта, че върховенството на закона е голям приоритет, а най-накрая имаме механизъм, който засилва контрола върху главния прокурор.

"Това ще става със съдия, който временно ще заеме ролята на разследващ прокурор и след това ще бъде върнат като съдия, за да няма конфликт на интереси. Едновременно с това правим реформа в Антикорупционната комисияи големи реформи в процеса за обществените поръчки. Това беше огромен проблем в предишните управления", обясни Кирил Петков.

Министър-председателят посочи още, че вместо да имаме различни проекти на парче, финалният ни План включва сериозен фокус върху ЖП транспорта за 62 нови влака и нови градски железници. 

"Увеличаваме общия размер на средствата към бизнеса. Слагаме специален акцент към иновативните компании и стартиращите кампании", отбеляза още Петков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК