ГЕРБ захапа Гюров за дисертацията му, той обясни за несъответствията в нея

"Процедурата за академично признаване е опорочена", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев

01.04.2022 | 18:48 Редактор: Здравко Черкезов

ГЕРБ настоя Министерството на образованието да направи проверка за процедурата за академично признаване на образователната степен – доктор, на кандидата на "Продължаваме промяната" за управител на Българската народна банка (БНБ) Андрей Гюров.

"Имаме достатъчно основания, да смятаме, че процедурата за академично признаване е опорочена. Да, вероятно г-н Гюров има образователна научна степен "Доктор" от Виенския университет", призна депутатът от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев.

На първа страница на дисертацията имаме 2005 г., а на четвърта страница се позовава на актуални данни от 2012 г., а анализира кризата от 2008-2009 г.", изтъкна още Вълчев.

"Тази дисертация е регистрирана от Американския университет в България към Министерството на образованието през 2019 г. Тоест 14 години след първоначалното написване на тази дисертация. Съответно в този документ или на тази тема аз съм работил допълнително и е имало някакви актуализации. При предаването на съответния файл към МОН - е подаден по-късен файл", обясни самият Гюров. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК