Опозицията се заяде за дипломата на Андрей Гюров: Бил доктор, а нямал магистърска степен

Депутатите изслушваха кандидатите за управител на БНБ

31.03.2022 | 19:00 Редактор: Теодора Патронова

Депутатите изслушваха кандидатите за управител на Българската народна банка (БНБ). В надпреварата за поста влизат Андрей Гюров и Любомир Каримански. Изборът на нов шеф на БНБ е на финалната права.

С ръкостискане започна изслушването на двамата претенденти за гуверньор. Но вместо представяне на идеи последваха обяснения за дипломи, след като от ГЕРБ забелязаха липса на магистърска степен в биографията на Андрей Гюров.

"Който е доктор, му се счита, че е магистър, не се притеснявайте за това", коментира Румен Гечев от БСП.

"В закона пише, че трябва да има магистърска степен. Не пише, че който има докторска, има и магистърска. Законът има формална страна, не съдържателна", коментира Йордан Цонев от ДПС.

"Официалният документ е издадена диплома от Виенския университет за образователна степен "доктор", преведена в България, но ще представя и другия документ", каза Андрей Гюров.

След като комисията даде зелена светлина, кандидатите представиха концепциите си. Общото между тях - мерки срещу кризите и план за приемане на еврото.

Коя от концепциите ще получи одобрението на депутатите ще стане ясно след седмица, когато кандидатурите бъдат гласувани в пленарната зала.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
по нашенски
преди 2 години
Не знам, къде ги намират тия партийни калинки със съмнителни дипломи. Сигнализирай за неуместен коментар