Радев: Кризите са изключително тежки, очаквам ефективно управление

"Мораториумът беше необходимо време за информация, анализи и разчети", посочи президентът

31.03.2022 | 15:45 Редактор: Жаклина Иванова
Радев: Кризите са изключително тежки, очаквам ефективно управление

"Мораториумът беше необходимо време за информация, анализи и разчети. Редно би било накрая на този мораториум да има ясно решение за действие. Очаквам, че правителството ще вземе всички необходими мерки в най-скоро време, така че всички тези кризи, които са около нас, всички тези трудни за предсказване фактори около Украйна, всички промени с цените на електроенергията, енергоносителите, да бъдат поносими за българите", заяви президентът Румен Радев пред медиите.

Държавният глава подчерта, че предстои нещо, за което не се говори, но явно наближава - излизането на битовите потребители на свободния пазар.

"Досега България остана единствената страна, която е защитена все още, тъй като битовите потребители останаха на регулирания пазар. Искам час по-скоро да чуя каква е визията на управляващите за решаването на този проблем", изтъкна Радев.

По думите му в момента кризите са много и се застъпват.

"Кризите са изключително тежки. Много са факторите, на които трябва да се обръща внимание. Ако си спомняте, още на консултациите аз обявих пред всички, че който има амбиции да управлява, трябва да може да го прави и в условия на кризи. Очаквам ефективно управление в условие на кризи с видим ефект за устойчива социална и икономическа политика в интерес на българските граждани", обясни президентът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК