От ВУЗФ и Investor Media Group дариха храни и санитарни продукти за украинските бежанци

Украинка в България: Ние сме като българите - обичаме ракийката, но в една нощ губиш всичко

29.03.2022 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова

Хуманитарна помощ за пострадалите от войната в Украйна от Висшето училище по застраховане и Investor Media Group. Събраните продукти бяха дарени в сдружението на украинските асоциации "Мати Украйна".

Таня Стоянова идва преди 10 години от Украйна. От първия ден на войната е доброволец в този център, за да помага на украинските майки и деца, които бягат от бомбите. Днес тя прие и голямо дарение с хранителни и санитарни продукти от Висшето училище по застраховане и финанси и Investor Media Group, част от която е и Bulgaria ON AIR.

"Трагедия е да преместиш едно семейство, което е имало всичко, пътешествие, работа, къща, роднини. Ние сме като българите - обичаме голяма маса, ракийка и в един момент през нощта всичко губиш, разбираш какво е станало, повечето хора гледат и питат себе истина ли е или не", коментира Таня Стоянова.

Дария е от Киев, но след войната намира подслон в България. Благодарна е за помощта, която получава от центъра, но все още случващото се в Украйна я буди нощем.

"Имахме прекрасен живот в Киев. Имахме 4 апартамента в Киев, кола, пътувахме, всичко ни беше добре. Сега всъщност имаме всичко тук от нулата. Моля за помощ от доброволци. Идваме тук и искаме храна", каза Дария.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Надцени ли се Путин или подцени Украйна и Запада?

Да, трябваше да се откаже след силния отпор на украинците и неуспеха на бързата окупация.
15%
Не очакваше толкова тежки санкции, но няма да признае поражение.
21%
Путин е непоколебим, защото газта и копчето за ядрените оръжия са в ръцете му.
10%
Много добре знае какво прави и войната се развива по предварителния му план.
54%
Общо 7417 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК