Дете е пребито от връстник в учебно време, съучениците му снимат побоя

Има съмнения, че децата са разпространявали видеото помежду си срещу заплащане

29.03.2022 | 21:20 Редактор: Теодора Патронова

Пореден случай на агресия между деца. Ученик е пребит от свой връстник по време на учебни занятия в Нови Искър. Боят е заснет от друго дете. Има съмнения, че децата са разпространявали видеото помежду си срещу заплащане.

24 март, 172-ро училище , град Нови Искър. Пред очите на свои съученици 11-годишното дете получава ритници, обиди и заплахи от свой връстник. Побоят се случва след редовните часове в занималнята. Децата са без надзор от учител, защото той ги пуска с час и половина по-рано и те остават сами. Детето, нанесло ударите, е дошло от друго училище.

"Децата по това време е трябвало да имат дeйности по интереси и са излезли да играят на площадката. След това са казали, че искат да си тръгват. Учителят е прибрал топката и там е неговата грешка, че ги е оставил сами. Те са останали на площадката да говорят. Другото дете е братовчед. Между децата е имало словесна престрелка. След това детето от другото училище е агресирало по този начин. Дете от нашето училище е направило клип, който на следващия ден е дало на деца от 7-ми клас , които от своя страна са го дали на дете от 5 клас и след това стана известен и на нас", разказа директорът Надя Георгиева.

Има съмнения, че децата са разпространявали видеото помежду си срещу заплащане - искали са по 1 лев, за да изпратят унизителните кадри на свои съученици.

"Ние разговаряхме с всички деца. Не можахме да установим твърдението на майката, че децата разпространяват видеоклипа срещу пари", обясни Георгиева.

След случката няма наказани - учителят, оставил децата без надзор по време на учебни занятия, е дал писмени обяснения, а с детето, заснело побоя, работят специалисти от детска педагогическа стая. Жертвата се е отървала само със синини, но е със силен емоционален шок и не посещава училище. С агресора също работят специалисти.

От МОН изпратиха позиция до Bulgaria ON AIR, че осъждат всяка проява на агресия и разчитат на родителите, учителите, училищните психолози и педагогическите съветници да помогнат за предотвратяването ѝ.

Училището се посещава от деца от уязвими групи, такива със специални образователни потребности и от непълни семейства. Не за първи път използват видео с цел унижение. Преди месеци са злепоставили учител, снимали са се и как играят кючеци в клас на фона на чалга.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК