МС предложи Министерството на икономиката да се раздели на две части

Прогнозира се, че второто ведомство ще бъде оглавено от Даниел Лорер

29.03.2022 | 12:57 Редактор: Жаклина Иванова
МС предложи Министерството на икономиката да се раздели на две части

Министерският съвет предлага разделянето на Министерството на икономиката и индустрията на две нови министерства. Това става ясно от Портала за обществени консултации на МС.

В момента се планира ведомството, ръководено от Корнелия Нинова, да се раздели на Министерството на икономиката и индустрията и Министерството на иновациите и растежа.

Прогнозира се, че второто ведомство ще бъде оглавено от Даниел Лорер, който в момента е министър на иновациите и растежа, но без портфейл.

Сред предложените промени са тези в устройствените правилници на Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, с които се регламентира преминаването им към Министерството на иновациите и растежа, пише dnes.bg.

Чрез предвидените изменения на нормативните разпоредби се преразпределят правомощия от материалната компетентност на министъра на икономиката, председателя на Държавната агенция за научни изследвания и иновации и ръководените от тях ведомства, които следва да бъдат поети от министъра на иновациите и растежа, респективно Министерството на иновациите и растежа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК